Skip links
Inhoud

Winkel formule

De Q Detail, wie zijn we?

Geschiedenis
Het begon in 1982 toen Dick Meulblok en zijn vrouw een winkel in Haamstede openden onder de naam 'Meulblok'. Daarnaast openden ze enkele jaren later nóg een zaak in Burgh, genaamd 'Burghs Groenten en Fruit Winkel.

Door zich goed op één locatie te kunnen specialiseren werd de aandacht op één winkel gericht die onder de naam 'Meulblok' verder ging. 
Midden jaren '90 werd besloten om lid te worden van stichting 'De Echte Groenteman'  waardoor de naam 'Meulblok, de échte Groenteman' werd geïntroduceerd. Door veel toerisme, vaste klantenkring, levering aan Horeca in Schouwen en specialisatie heeft 'Meulblok' het tot 2002 goed volgehouden. 

Door ziekte en om gezondheidsredenen is de zaak in 2002 overgenomen. Na een langdurige herstelperiode heeft Dick zich in Den Haag als voorzitter van AGF Detailhandel Nederland waarin hij jaren in heeft gewerkt, betrokken gemaakt.

In 2009 het plan gekomen om zélf, in samenwerking met zoon Quinten, een Groenten- en Fruit Speciaalzaak met een nieuw soort franchise-formule te beginnen.

In december 2015 heeft de winkel in Burgh een metamorfose gekregen.
Er is gekozen om van de huidige winkel een échte delicatesse winkel  te maken.
De aankleding van de winkel is met steigerhout afgewerkt. Verder is er een nieuwe saladetoonbank geplaatst waar de rauwkostsalades en maaltijden in aangeboden worden. Verder is er gekozen voor een houten vloer wat de winkel nu lichter, ruimer en overzichtelijk maakt.

Nieuw is de Boeren Beemster Kaas afdeling, waar échte Beemster kaas wordt verkocht.
Van jong tot oud, van mild tot pittig of belegen.  

Uitleg
De Q-detail is een nieuwe trendy groenten en fruitspeciaalzaak die min of meer ouderwetse tradities doet vergeten.
Het assortiment bestaat uit dagelijks vérse groenten & fruit, eigen bereide rauwkostsalades, fruitsalades en maaltijdsalades.
Tevens bieden wij een ruim assortiment kwaliteits olijven aan, gevarieerd in veschillende soorten en smaken.
Werkelijke delicatessen zijn de zelfgemaakte verse soepen en kwark / mousse desserts in diverse smaken.

Nieuw is de Boeren Beemster Kaas afdeling waar een groot assortiment aan verschillende soorten Beemster Kazen wordt verkocht, de chocolaterie afdeling waar handgemaakte Belgische bonbons worden verkocht en de Noten afdeling waar vérs gebrande noten, gezouten en ongezouten, worden aangeboden. Dit met ook een assortiment aan zuidvruchten.

De strategie van de Q is erop gericht dat van alle producten op het gebied van groenten en fruit alleen de lekkerste vruchten worden verkocht. De Q verkoopt dus een soort sinaasappel en een soort appel, de lekkerste dus… Verder zijn de ready to eat producten als mango, papaya, avocado ananas etc verkrijgbaar.

De Q is verder dealer van Sir United. Dat is de producentenvereniging uit Sirjansland, Zeeland. Deze vereniging produceert lokaal tuinbouwproducten zoals tros tomaten, komkommers, paprika’s en diverse soorten aubergines. De Q betrekt verder direct van de teler streekproducten uit Zeeland zoals aardbeien, frambozen, kersen, rode bessen, pruimen, zeekraal en lamsoren.

De Q kiest voor een aantal zekerheden naar de consument toe.

  • De Q is Qualiteit in de verkoop van groenten en fruit specialiteiten.
  • De Q is Qlinair waarbij smaakbeleving uitgangspunt is.
  • De Q is Quick met als gevolg snel boodschappen doen.
  • De Q is het aanbieden van een smakelijk dagelijks Q menu.
  • De Q is Q en Q in de verkoop van streekproducten uit Zeeland
  • De Q introduceert in Burgh-Haamstede en Goes het Q effect.

De dagelijks aanbevolen 200 gram groenten, en 2 stuks fruit door het Voedingscentrum wordt door de Q vertaald door u dagelijks als consument 150 gram rauwkostsalade en een heerlijke vruchtensmoothie aan te bieden. U hoeft niet meer na te denken over uw dagelijkse vitamineshot. De Q is er voor u!

In Goes zijn wij gevestigd naast C&A, aan het Kolveniershof, dichtbij de onlangs geopende Parkeergarage die ruimte aan 512 parkeerplaatsen biedt.  
In Burgh-Haamstede zijn wij gevestigd aan de Kerkstraat 2, schuin tegenover Albert Heijn.

De Q is een bijzonder bedrijf waarbij innovatie niet wordt geschuwd.

Dick en Quinten Meulblok


Snelkoppelingen